2015. február 21., szombat

Teljes kiőrlésű briós



Újra itt és belecsapok! Sokan kérik, hogy a facebookra megosztott szösszeneteimet ide is tegyem fel, hogy visszakereshető legyen... hát jó... 
Köszönöm és örülök, hogy van rá igény... :)

Hozzávalók:
3 dl tej (14,1 CH)
3 ek. xilit
5 dkg élesztő
2 ek olvasztott margarin
3 tojás sárgája
1 csapott kk só
20 dkg tk. tönkölyliszt (127,8 CH), 20 dkg durum fogósliszt (146 CH) és 10 dkg fehérliszt (76 CH)

Tetejére:
2 tojás sárgája
édesítőszer (kifejezetten mesterséges jó a tetejére, mert a xilit nem úgy viselkedik, mint a kristálycukor, sajnos sem ízre, sem állagra nem jó, ha csak rá van szórva a sütire)

Elkészítés:
Először a tejet, xilitet, élesztőt, margarint és tojás sárgáját, majd a liszteket és végül a sót beleszóróm a kenyérsütő üstjébe és 1,5 óra alatt összegyúrom, kelesztem. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, 9 egyenlő részre osztom. Duci hengereket formázok, majd feltekerem őket, mint a csigát. Sütőpapíros tepsire helyezem, kellő távolságra egymástól. Tetejüket lekenem az édesítőszerrel elkevert tojás sárgájával, plusz megszórom még egy kevés porédesítővel.


Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 30-35 perc alatt pirosra sütöm. Rácson hűtöm... és langyosan falom... 

1 db CH tartalma: 40,4 g



Jó étvágyat!