2014. augusztus 28., csütörtök

Csokis piskóta nagyon kevés szénhidráttal


Tudnom kellett, hogy lehet-e finom piskótát készíteni nem fehérlisztből... Így kezdődött. A végeredményt a fenti fotót láthatod kedves olvasó! És igen, az íze is tökéletes lett.

Elkészítés:
Piskóta:
100 g zabliszt (zabpelyhet daráltam, így sokkal olcsóbb) (66g CH)
4 tojás
1 sütőpor
édesítőszer ízlés szerint
1 ek kakaópor

Krém:
1 tábla minőségi keserű csoki
200 g margarin
2 dl tejszín
édesítőszer ízlés szerint

A tojások sárgáját külön édesítőszerrel fehéredésig keverünk, majd hozzárakjuk a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába. (Itt jegyzem meg, hogy óvatosan bele lehet forgatni, de kizárt, hogy a fehérje összetörése nélkül össze is lehessen keverni, úgyhogy mindenki nyugodjon le, semmi gond, ha a fehérje kicsit összetörik!)
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.


Ezalatt a csokoládét és a margarint (valamint, ha szükséges még édesítőszert) vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A tejszínt hidegen kemény habbá verjük és hozzákeverjük a folyékony csokoládét.

Az elkészült és kihűlt piskótát félbevágjuk és megkenjük a krémmel. Én a maradék krémet a süti tetejére kentem, biztos ami biztos alapon. 

Az összes CH tartalma, ha jól számoltam, 66 g... :) Nem is merem kiszámolni, mennyi CH tartalma van egy szeletkének...